Om TH Keramik

Ud af kedsomhed opstår kreativitet. I sommeren 2020 var det coronapandemiens begrænsende greb om hverdagen, der ledte mor og søn, Therese og Kristoffer Hoffensetz, på et keramikkursus for begyndere. Her blev arbejdet med leret til den ultimative drøm om at dreje en vase – som vi havde set det i den romantiske scene fra filmen Ghost. Således blev de første frø sået til vores livsprojekt TH Keramik.

 

I begyndelsen var det pølseteknik og projekter, som for det meste, endte i latter. Herunder en morgenmadsskål, der blev dobbelt så bred som planlagt og med et hul i siden. Men gennem legen med leret fandt Therese en passion, som hun valgte at forfølge.

 

Vores eget keramikværksted i Greve blev skabt af Therese i tiden efter det første keramikkursus. Det er her al vores keramik bliver formet, drejet, glaseret og brændt.

 

Efter at have fokuseret på sin karriere i et års tid, valgte Kristoffer i juni 2021 at tage keramikken til sig og indgik et medejerskab i TH Keramik med Therese. Vores fælles mål er:

 

At udnytte vores stærke kreative trang - og bruge den til at kreere keramikdesigns, som kan skabe værdi i menneskers liv


Vi håber, I finder, hvad I søger på vores side, og om ikke andet bliver inspireret til at følge jeres egne drømme.

 

De bedste hilsener,

Therese & Kristoffer

THERESE HOFFENSETZ

Grundlægger og ejer

TH Keramik udspringer, og er grundlagt, fra min kreativitet. Helt fra barnsben til voksenalderen har kreativiteten været en del af mit indre univers, hvorigennem har jeg behov for at udtrykke mig i form og farver. Gennem håndarbejdet med ler og glasur er jeg landet på min rette hylde i keramikkens verden, som mit hjerte brænder for.

 

Jeg er en selvlært ”keramiktøs”, som har drejet og modelleret i timevis. Til stadighed elsker jeg at øve forskellige teknikker og ikke mindst at søge ny viden for at dygtiggøre mig.


Mine håndværksmæssige teknikker er hånddrejning på drejeskive, pladeteknik, kvætsning, støbning samt modellering i hånden. Jeg stræber efter at lave produkter, der har et personligt præg og samtidig er optimale i funktion og æstetik.

KRISTOFFER HOFFENSETZ

Ejer

Jeg har altid vidst, at jeg en dag skulle bruge mine hænder til at skabe noget – at det blev keramikken, var uventet. Men ved siden af mit arbejde som dyrlæge, giver keramikken mig mulighed for at udnytte mit håndelag til fulde.

 

Ved drejeskiven er jeg i mit es. Drejeteknikken stemmer overens med mine inspirationskilder; keramik, der kræver høj teknisk kunnen samt unikke og komplekse geometrier. Drejning er en udfordrende proces, som kræver præcision og udholdenhed for at lykkes – dette er essensen af min kreative side.


Udover at producere keramik, har jeg fokus på udvikling af specialfremstillet værktøj til bearbejdning af ler. Her kombinerer jeg min innovative tankegang og erfaring med produktudvikling til at producere værktøj, der kan gøre arbejdet med keramik lettere og sjovere.